Uusia tulokkaita

Viron kleinspitzien ”grand old lady” Silja Karjahärm (kennel Tregai) menehtyi pitkän sairauden uuvuttamana. Silja oli minulle hyvin tärkeä, vähän kuin sellainen unelmien isoäiti.

Siljan voinnin heikentyessä lupasin auttaa häntä tarvittaessa koirien kanssa, kunhan hän vain pyytäisi. Rautarouva ei antanut periksi, ei edes viimeisillä viikoillaan. Loppuun asti hän kasvatti, varaili lentolippuja ja ilmoitti koiria näyttelyihin.

Sain marraskuussa Siljalta pyynnön. Siljalla vointi heikkeni ja hänellä oli hänen pitkän kasvatustyönsä viimeinen pentu, valkoinen kleinspitz ”Iiris” (Tregai Snowflake Lizzie) vielä kotona. Silja halusi, että Iiris pääsisi Suomeen ja voisin kaiken sujuessa hienosti jatkaa hänen kasvatustyötään Iiriksen kautta. Olin otettu ja koin suurta kunniaa toteuttaa tämä viimeinen pyyntö.
Löysin Iirikselle parhaan mahdollisen sijoituskodin läheltä kotiani. Iiris on ihana ja toivottavasti saamme esitellä hänet näyttelykehissä pian!

 

Silja menehtyi marraskuun lopulla, suht välittömästi Iiriksen muutettua Suomeen.
Siljalla oli kotona silmäteränä oman ensimmäisen pentueeni menestyneimmän uroksen Afoksen poika ”Terry” (Almond Tree`s What A Devil). Terry on erittäin hieno, hyvin menestynyt ja paljon hienoja jälkeläisiä jättänyt vanhempi herrasmies.
Terry on Plikan isä ja Friidun isoisä.
Terry on ansainnut hyvät eläkepäivät ja sain kunnian tarjota Terrylle kodin loppuelämänsä ajaksi.

Silja rakas, lepää rauhassa. Me huolehdimme näistä sinun silmäteristäsi niinkuin sinäkin aina huolehdit kaikista ihmisistä ja eläimistä ympärilläsi, suurella sydämellä.