Gimma

musta kleinspitz narttu

C.I.B. FI MVA FI JMVA EE MVA NO MVA EE JMVA LVJV-22 TLN WCup-23 NOV-23 HeW-23
RAMOVET’S HYMENOLEPIS

”GIMMA”  (jalostustietokanta)
Kuva: Linda Toivonen

* 02.07.2021

emä: CIB Tregai Charlie Aida
isä: CIB Gritty Wiggle`s Alejandro
kasvattaja: Piia Pekkola

silmät: terveet (11.1.2023)
sydän: terve (16.10.2022)
polvet: terveet 0/0 (16.10.2022)

säkä: 29-30cm
paino: 4,9kg

Gimma on myöskin ”mittatilauspentu”, sillä Gritty Wiggle`s kennelistä Henna kyseli mahdollisuutta astuttaa Plikka heidän Nuu-nuulla. Henna tarvitsi itselleen uutta koiraa enkä nähnyt estettä yhdistää nämä 2 jos suht iäkästä, mutta koko ikänsä hyvin terveenä ollutta hyväluonteista koiraa.

Gimma on mielestäni sellainen hyvin ”perus” kleinspitz- narttu, ryhdikäs, sopiva mittasuhteilta ja luustoltaan, sinisen musta väriltään ja hyvälaatuinen helppo liioittelematon turkki. Gimmalla on hyvä häntä ja purenta ja se vaihtoi itse hampaansa. Sillä on erittäin kauniit silmät ja ryhdikäs tapa liikkua.

Gimma on on ollut ainakin ensimmäiset 2 vuotta terveenä. Se on luonteeltaan hirmuisen ystävällinen, helppo, varma ja selvästi rauhallisempi kuin aiemmat kleinini. Se harkitsee, ei hölmöile (kuten äitinsä ja isosiskonsa).

Gimma rakastaa ihmisiä (etenkin Terhi hoitotätiä) ja sitä on ollut helppo kouluttaa. Gimma on yhtä ahne kuin äitinsä ja siskonsa ja isältään se on perinyt älyttömän piilottamisen taidon, meillä siirtyy aika monta puruluuta tunnissa mullan alle kesäisin ovien ollessa auki.  Talvisin puruluita syödäänkin kyllä ahneesti.
Saunaan se ei änge kuten siskonsa eikä ole ainakaan vielä kiinnostunut uimisesta.

Gimma on aloitellut agilityä ja käynyt näyttelyissä hyvin tuloksin!
Gimma mm. oli rotunsa paras 2v 5pv ikäisenä Norjan Voittaja-näyttelyssä, vaikka rodussa oli kisaamassa 54 kleinspitziä ja tuomari oli rodun alkuperämaasta.  Gimma tuli heti 2-vuotiaana Suomen ja Norjan muotovalioksi.